Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope podpira romsko skupnost

07.04.2010, Strasbourg

»Romi so enakopravni državljani Evrope. Kljub temu pa njihov položaj v naši družbi sproža resne probleme človekovih pravic,« pravita predsedujoča Odboru ministrov, Micheline Calmy-Rey in predsednik Parlamentarne skupščine Mevlüt Çavuşoğlu v skupni izjavi ob svetovnem dnevu Romov.

»V Evropi živi približno 10 milijonov Romov in njihove skupnosti so stalno podvržene diskriminaciji, revščini in socialni izključenosti. V veliko primerih jim niso zagotovljene niti temeljne pravice, kot so dostop do izobrazbe, zaposlitve, zdravstva in nastanitve. To je nedopustno in vsi si moramo prizadevati, da se to spremeni.

Svet Evrope ima potreben pravni okvir za boj prosti diskriminaciji Romov ter za spodbujanje njihove integracije. Prav tako moramo spremeniti mnenja in obnašanje, kajti diskriminacija pogosto temelji na nevednosti. Zato Svet Evrope izvaja kampanjo Dosta!, s katero želi javnosti približati življenjski stil, kulturo in jezik Romov.

Svetovni dan Romov predstavlja priložnost za vse vpletene - oblasti, medije, nevladne organizacije in Rome same -  da skupaj razpravljajo o sprejemu potrebnih ukrepov za vzpostavitev enakih možnosti in nediskriminacije za vse romske skupnosti v Evropi.«     

 

 

 

 

Vse novice