Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope na 15. Sarajevskem filmskem festivalu

11.08.2009, Strasbourg

Svet Evrope je v okviru svojih prizadevanj za promocijo evropske umetnosti drugič sponzor 'Srca Sarajeva', nagrade za najboljši film, ki jo bodo podelili na letošnjem filmskem festivalu. Mednarodni kulturni dogodek, namenjen podpori regionalne filmske produkcije, se bo odvijal med 12. in 20. avgustom.

Festival so prvič priredili leta 1995, na vrhuncu obleganja bosanskega glavnega mesta. Na 15. festivalu bodo predvajali kratke in celovečerne filme mladih režiserjev iz Vzhodne in Južne Evrope ter neodvisno produkcijo. Festival velja za platformo sedme umetnosti na območju, kjer je Svet Evrope zelo dejaven. Teme in vprašanja, ki jih obravnavajo na festivalu predstavljeni filmi, so pogosto povezane z vrednotami, za katere se zavzema organizacija. Številni filmi so tudi sofinancirani iz sredstev sklada Sveta Evrope Eurimages, ki je namenjen za podporo evropskemu filmu. 

Na festivalu bodo predvajali nov spot za kampanjo Sveta Evrope Spregovori proti diskriminaciji. Kampanjo je organizacija sprožila 9. julija letos, z njo pa skuša osvestiti javnost in obsoditi diskriminacijo, povezano z rasističnim ravnanjem in predsodki, še zlasti tistimi, ki so islamofobni, antisemitski in uperjeni proti Romom. S kampanjo si organizacija prizadeva tudi osvetliti raznolikost evropskih družb s tem, da podpira dostop pripadnikov manjšin do zaposlitev v različnih medijih.

 

Vse novice