Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope je sprejel proračune za leto 2010

27.11.2009, Strasbourg

Odbor ministrov Sveta Evrope je pravkar sprejel proračune organizacije za leto 2010.

Redni proračun znaša 218 milijonov evrov. Prispevki držav članic znašajo 211 milijonov evrov.

Leto 2010 je prehodno leto. Razprava o proračunu je poudarila potrebo po poglobljenem strateškem razmišljanju o prihodnosti organizacije, njenem načinu delovanja in njenih strukturah. Z namenom povečanja politične pomembnosti, vpliva in prepoznavnosti ter povečanja učinkovitosti organizacije je Odbor ministrov izrazil svojo odločenost za izvedbo celovitega procesa reform v Svetu Evrope.

"Moramo biti sposobni se preoblikovati in postati bolj prilagodljivi in smotrni. Živimo v spreminjajočem se svetu in moramo se prilagoditi novim razmeram," je dejal Thorbjørn Jagland, generalni sekretar Sveta Evrope, ki bo predložil svoje prve zamisli konec januarja 2010.

Letos bo Svet Evrope še naprej krepil svoje najpomembnejše dejavnosti in področja pristojnosti, kot jih je opredelil akcijski načrt tretjega vrha predsednikov držav in vlad. Človekove pravice, pravna država, demokracija in dobro upravljanje, varnost državljanov in izgradnja bolj prijazne in vključujoče Evrope bodo prejeli novo spodbudo z usklajenimi ukrepi.

Porazdelitev po glasovih (grafika)
Porazdelitev po programu aktivnosti v poglavjih (grafika)
Tabela prispevkov 47 držav članic do tekočega proračuna za leto 2010

 

Vse novice