Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Odbor ministrov soglasno podprl predlog GS za reformo

22.01.2010, Strasbourg

Predlog za reformo Sveta Evrope, ki ga je generalni sekretar Thorbjørn Jagland predstavil 20. januarja, je prejel soglasno podporo Odbora ministrov Sveta Evrope.

»To je nov čas. Politični prostor se spreminja,« je dejal generalni sekretar, ko je predstavil svojo vizijo za prihodnost Sveta Evrope organu odločanja organizacije.

»Evropa se je znova znašla na križišču, in prav tako Svet Evrope,« je dejal.

Jagland je predstavil svoj načrt za oživitev Sveta Evrope kot političnega telesa in inovativne ter odzivne organizacije, v tesnem sodelovanju z zaposlenimi in deležniki organizacije. Tako želi doseči, da bo organizacija postala bolj vidna in pomembna za državljane Evrope.

»Nekatere dele reforme je treba izvajati takoj, za druge bo potrebno več časa,« je dejal generalni sekretar. »Toda delo se mora začeti takoj,« je dodal. Organizacija bi se morala osredotočiti na manjše število projektov, ki imajo dodano vrednost in primerjalne prednosti.

Jaglandovo pozitivno vizijo za dosego zmožnosti Sveta Evrope - preusmeriti svoje delo in okrepiti svojo politično vlogo, s pomočjo odločnega vodstva in strukturne skladnosti - je Odbor ministrov soglasno podprl.

***

Generalni sekretar Sveta Evrope bo imel novinarsko konferenco o bližnjem zasedanju Parlamentarne skupščine Sveta Evrope in svojem načrtu reforme organizacije v ponedeljek, 25. januarja ob 17. uri v Sobi 1 Palače Evrope.

 

 

Vse novice