Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Pred evropskim dnevom jezikov

25.09.2009, Strasbourg

"Če govorimo z ljudmi v njihovem jeziku, to podira jezikovne in kulturne pregrade," je rekla Gabriella Battaini-Dragoni, koordinatorica za medkulturni dialog pri Svetu Evrope ob 9. Evropskem dnevu jezikov. "Učenje jezikov vzpodbuja naše zavedanje različnih kultur in nam lahko resnično pomaga, da se odmaknemo in pogledamo svojo lastno kulturo iz drugega zornega kota".

Gospa Battaini-Dragoni je ponovno poudarila, da je pomen učenja jezikov poudarjen v Beli knjigi Sveta Evrope o medkulturnem dialogu "Živeti skupaj v dostojanstvu", ki razvija radovednost in odprtost do drugačnosti, izogibanje stereotipom in odkrivanje, kako nas lahko sporazumevanje z drugimi bogati. Medkulturno razumevanje je podlaga za ustvarjalen dialog.

Svet Evrope je razglasil Evropski dan jezikov v Evropskem letu jezikov 2001, da bi obeležili jezikovno in kulturno raznolikost.
Vabimo vse, da se pridružite letošnjim dogodkom, preizkusite svoje jezikovne zmožnosti in uživate v jezikih, ki vas obkrožajo. Zato vam ni treba potovati v tujino: v današnji globalni družbi lahko druge jezike in kulture najdemo kar za vogalom.

Več o dogodkih lahko najdete na spletni strani Evropskega dneva jezikov: www.coe.int/EDL

Vse novice