Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Pompidoujeva skupina – zaostritev boja proti trgovini z drogami

04.11.2010, Strasbourg

Pompidoujeva skupina Sveta Evrope je na zadnji konferenci pozdravila ministre in uradnike iz okoli 50 evropskih in drugih držav ter jih pozvala, da okrepijo sodelovanje v boju proti trgovini z drogami in zlorabi prepovedanih drog. Pompidoujeva skupina - multidisciplinarni forum, ki se osredotoča na politiko drog - je za štiriletni mandat izvolila novega predsednika. Le-ta je postal  Etienne Apaire, predsednik francoske medresorske skupine proti zlorabi drog (MILDT). »Boriti se moramo proti kriminalnim združbam, ki v naših družbah najdejo učinkovite načine za distribucijo strupov«, je dejal po izvolitvi.

Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland je na konferenci dejal: »Pompidoujeva skupina je prejela dvojni mandat: mora se boriti proti zlorabi drog v naših družbah, in hkrati proti nedovoljeni trgovini z drogami. To danes pomeni, da so dejavni tako na področju zmanjševanja povpraševanja kot tudi na področju zmanjševanja ponudbe, k čemur bi sam dodal - k zmanjševanju škode. (več ...)


Več informacij o konferenci
Evropska nagrada za preprečevanje uživanja drog

TV spot Pompidoujeve skupine 

Vse novice