Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Poletno zasedanje Parlamentarne skupščine

22.06.2009, Strasbourg

Dvoletna debata o »stanju človekovih pravic v Evropi«, ki se osredotoča na potrebo po izkoreninjenju nekaznovanosti ter napredku postopkov spremljanja in opazovanja skupščine, predstavlja višek poletnega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope med 22. in 26. junijem v Strasbourgu.

Ob tej priložnosti bo prvič podeljena Nagrada človekovih pravic Skupščine.

Parlamentarce bosta nagovorila irska predsednica Mary McAleese in slovenski premier Borut Pahor. Kot predsedujoči Odboru ministrov bo spregovoril tudi slovenski zunanji minister Samuel Žbogar, med govorniki pa je tudi generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis.

Na agendi je tudi izvolitev novega generalnega sekretarja. Skupščina pa bo razpravljala o predlogu, da se beloruskemu parlamentu ponovno dodeli status opazovalca in obravnavala vrsto poročil o delovanju demokratičnih institucij v Armeniji, dotaknili pa se bodo tudi izzivov finančne krize.

Parlamentarci bodo odločali tudi o ustanovitvi statusa »partner za demokracijo«, ki je namenjen  parlamentom sosednjih držav, ki želijo sprejeti vrednote Sveta Evrope.

Več

Oddelek za komuniciranje Parlamentarne skupščine
Tel: +33 3 88 41 31 93
Fax : +33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
assembly.coe.int

Vse novice