Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Papež Benedikt izpostavil vlogo Centra Sever-Jug pri spodbujanju dialoga

13.05.2010, Strasbourg

V nagovoru predstavnikom portugalskih kulturnih skupnosti 12. maja je njegova svetost papež Benedikt XVI priznal pomen članstva Svetega sedeža v Centru Sever-Jug. Papež Benedikt je dejal, da je prisotnost Svetega sedeža dokaz zavezanosti Cerkve ''dialogu brez dvoumnosti in označenem s spoštovanjem sodelujočih'', ki ga sam vidi kot ''prednostno nalogo v današnjem svetu''. ''Glede na realnost kulturne raznolikosti ljudje potrebujejo ne le sprejeti obstoj kulture drugih, temveč si tudi prizadevati, da jih le-ta obogati, in ponuditi, karkoli imajo dobrega, resničnega in lepega,'' je dejal papež Benedikt.

Center Sever-Jug s sedežem v Lizboni se osredotoča na medkulturni dialog in spodbujanje sodelovanja med Evropo ter južnim Mediteranom in Afriko. Gradi globalno državljanstvo, ki temelji na človekovih pravicah in državljanski odgovornosti. Letos praznuje svojo 20. obletnico.

Povezave do govora: (angl) (fr) (it) (nem) (portug) (šp)

 

 

 

 

 

Vse novice