Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: ''Obveščevalne skrivnosti niso izgovor za prikrivanje kršitev človekovih pravic''

03.11.2009, Strasbourg

"Obveščevalne agencije so pridobile nove pristojnosti in vire - vendar pa niso pod zadostnim političnim in pravosodnim nadzorom. Vlade bodo morale izboljšati nadzor teh storitev,''je dejal Thomas Hammarberg, komisar Sveta Evrope za človekove pravice v svojem zadnjem mnenju, kije bil objavljen 2. novembra.

Šele danes se učimo od rušenja človekovih pravic, ki je po septembru 2001 sledilo "vojni proti terorizmu" pod vodstvom ZDA. Medtem ko se postopoma pojavljajo podrobne in šokantne informacije o sistematičnem mučenju, tajnih pridržanjih in drugih resnih kršitvah človekovih pravic, se zdi, da so politične oblasti neodločne pri sprejemanju zaključkov. Nujno je treba izboljšati demokratičen nadzor obveščevalnih in varnostnih agencij in urediti njihovo čezmejno sodelovanje.

Mnenje (en)

***

Mnenja komisarja so objavljena vsakih štirinajst dni v angleškem, francoskem in ruskem jeziku. Lahko se jih objavi brez vnaprejšnjega dovoljenja, pod pogojem, da je tekst nespremenjen in da je naveden originalni vir: »Dosegljivo tudi na spletni strani komisarja http://www.commissioner.coe.int/".

Kontakt za medije v pisarni komisarja:
Stefano Montanari, +33 3 88 41 35 38; stefano.montanari@coe.int

 

Vse novice