Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Mladinski dogodek ob praznovanju 60. obletnice Sveta Evrope

04.09.2009, Brdo pri Kranju

V okviru slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope 3. in 4. septembra 2009 na Brdu pri Kranju poteka mladinski dogodek, ki ga skupaj z Evropskim mladinskim forumom v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije pripravlja Urad RS za mladino.

V letu 2009 obeležujemo 60. obletnico Sveta Evrope.  V teh letih je bil Svet Evrope glavni promotor človekovih pravic v Evropi. In kot je ob otvoritvenem nagovoru poudarila generalna direktorica generalnega direktorata SE za izobraževanje, kulturo, dediščino, mladino in šport Gabriella Battaini-Dragoni se Svet Evrope že vsa ta leta zaveda, kako pomembno vlogo lahko igrajo mladi pri zbliževanju nacij. Predsednik državnega zbora dr. Pavel Gantar pa je poudaril, da »moremo in moramo v vsakem kriznem času uvideti nove priložnosti, da okrepimo zavedanje in skrb za uveljavljanje človekovih pravic, saj je to nikoli končana zgodba«.

In prav o človekovih pravicah, s poudarkom na pravicah mladih razpravljajo udeleženci konference, ki prihajajo iz celotne Evrope. Dogodek namreč služi kot osnova za diskusije in razprave s ciljem, da bi prišli do skupnih stališč. Svetu Evrope bo predana tudi slavnostna deklaracija o nujni obravnavi mladih, ki bo temeljila na pravicah, ter naj bi se uporabila kot orodje pri stalnem prizadevanju za te pravice mladih.

Vse novice