Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Minister Žbogar v Strasbourgu odprl razstavo »Naše pravice«

23.06.2009, Strasbourg

Minister Žbogar, ki se v Strasbourgu udeležuje poletnega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, je v prostorih Evropske palače slovesno odprl razstavo o izobraževanju o otrokovih pravicah z naslovom »Naše pravice«.

 

Minister Žbogar je razstavo »Naše pravice« odprl ob počastitvi dneva državnosti v Evropski palači, kamor je najvidnejše predstavnike Sveta Evrope pred začetkom junijskega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope povabila veleposlanica Slovenije pri Svetu Evrope Marjetica Bole.

Razstava »Naše pravice«, ki sta jo pripravila Ministrstvo za zunanje zadeve RS in Urad Vlade RS za komuniciranje, temelji na uspešnem in uveljavljenem istoimenskem projektu, ki zajema ilustracije priznanega slovenskega ilustratorja Matjaža Schmidta o temeljnih otrokovih pravicah, uporabljene kot učni pripomoček v izobraževalnem projektu, v katerem je doslej sodelovalo 66.000 otrok iz šestnajstih držav, besedilo pa je bilo prevedeno v sedemnajst jezikov.

Minister Žbogar je v svojem nagovoru poudaril, da je Slovenija »v času do svoje polnoletnosti vložila veliko napora v projekte izobraževanja o človekovih pravicah, posebej izobraževanja otrok«, in izrazil zadovoljstvo, da bo izobraževalni projekt »Naše pravice« lahko izveden tudi med slovenskim predsedovanjem Odboru ministrov Sveta Evrope, in sicer za 50.000 otrok v Bosni in Hercegovini, na Kosovu in v Severni Osetiji (Ruska federacija), saj so otrokove pravice ena od prednostnih usmeritev Slovenije kot predsedujoče. (foto: Bobo)

Razstava bo v Evropski palači v Strasbourgu na ogled do 16. julija.

Vse novice