Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: London in Berlin podpirata Jaglandove reforme

20.01.2010, Strasbourg

Generalni sekretar Thorbjørn Jagland je 18. in 19. januarja obiskal Združeno kraljestvo in Nemčijo in z voditelji držav razpravljal o prihodnji politični strukturi Evrope. Obiska sta potekala tik pred današnjo predstavitvijo predlogov reforme Sveta Evrope, ki jo za vlade držav članic pripravlja generalni sekretar. Z reformo želi oblikovati bolj prilagodljivo in smotrno organizacijo, ki se odziva na izzive, s katerimi se sooča Evropa.  

Britanski zunanji minister David Miliband in nemški zunanji minister Guido Westerwelle sta opozorila na nujnost reform in poudarila svojo podporo Jaglandovemu prizadevanju.

Na srečanjih s člani vlad ter člani Spodnjega doma in Bundestaga kot tudi s člani angleške in nemške delegacije pri Parlamentarni skupščini Sveta Evrope so poudarjali pomen pristopa EU k Evropski konvenciji o človekovih pravicah kot ključnega koraka k trdnejšemu sodelovanju med EU in SE ter vzpostavitvi enotnega pravnega prostora, v katerem so zaščitene pravice vsakogar v Evropi.

To dejanje bo prav tako utrdilo vlogo Sveta Evrope kot organizacije, ki vključuje vso Evropo pri uresničevanju skupnih vrednot spoštovanja človekovih pravic in demokracije.

Foto: Thorbjørn Jagland in nemški zunanji minister Guido Westerwelle

Vse novice