Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Konferenca o vlogi Sveta Evrope na območju JV Evrope

11.06.2009, Ljubljana

V Državnem zboru je 10. junija potekala konferenca z naslovom Vloga Sveta Evrope pri varstvu človekovih pravic, izgrajevanju demokracije in vladavine prava na območju jugovzhodne Evrope.

Na konferenci so sodelovali slovenski strokovnjaki, ki v okviru Sveta Evrope delujejo oziroma so delovali na področju prenosa znanj in pomoči pri razvoju demokracije v državah nekdanje Jugoslavije in drugi poznavalci področij dela Sveta Evrope, predstavniki veleposlaništev članic Sveta Evrope, predstavniki nevladnih organizacij, sedanji in nekdanji člani delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope (PS SE) in poslanci Državnega zbora.

Uvodna govora sta imela predsednik Državnega zbora Pavel Gantar in vodja delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope Darja Lavtižar Bebler. Njuna govora.

V prvem delu konference so svoje delovanje v okviru Sveta Evrope predstavili mag. Goran Klemenčič, državni sekretar, Ministrstvo za notranje zadeve; Drago Kos, predsedujoči GRECO, Komisija za preprečevanje korupcije; dr. Polonca Končar, predsedujoča Evropskemu odboru za socialne pravice, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani; Ferenc Hajos, član Svetovalnega odbora strokovnjakov Sveta Evrope za izvajanje Okvirne konvencije za zaščito narodnih manjšin; dr. Vera Klopčič, članica Odbora neodvisnih strokovnjakov Evropske listine za regionalne in manjšinske jezike, Inštitut za narodnostna vprašanja; Alenka Puhar, članica Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) in prof. dr. Jože Trontelj, član Usmerjevalnega odbora za bioetiko, predsednik SAZU.

V drugem delu konference so v pogovoru o vlogi Sveta Evrope pri varstvu človekovih pravic, izgrajevanju demokracije in vladavine prava na območju jugovzhodne Evrope sodelovali  doc. dr. Sandra Bašič Hrvatin, Fakulteta za humanistične študije; prof. dr. Anton Bebler, Fakulteta za družbene vede; prof. dr. Ciril Ribičič, Pravna fakulteta v Ljubljani, doc. dr. Petra Roter, Fakulteta za družbene vede; prof. dr. Alenka Šelih, Pravna fakulteta v Ljubljani in prof. dr. Stane Vlaj, nekdanji član Vodilnega odbora za lokalno in regionalno demokracijo Sveta Evrope (CDLR) in član Strateškega sveta za decentralizacijo in regionalizacij.

 

Vse novice