Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Jesensko zasedanje kongresa

14.10.2009, Strasbourg

V Strasbourgu od 13. do 15. oktobra poteka 17. plenarno zasedanje Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti.  V okviru priprav na konferenco Združenih narodov v Kopenhagnu bo kongres razpravljal o pomembnem prispevku lokalnih in regionalnih oblikovalcev politike h globalnim izzivom podnebnih sprememb.

V okviru letošnjega Evropskega tedna lokalne demokracije (ELDW) se bodo prireditve osredotočile na povečanje udeležbe državljanov v teritorialnih procesih, še posebej, na močnejšo mobilizacijo mladih.

Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland se je 13. oktobra v svojem nagovoru kongresu osredotočil na vlogo kongresa kot varuha za ozemeljsko demokracijo v Evropi in predstavil svoj pogled na prispevek kongresa glavnim področjem dejavnosti Sveta Evrope.(več ...)


Več o zasedanju kongresa (en)
Govor Thorbjørn Jaglanda (en)

Vse novice