Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Italija je močno zavezana Evropi človekovih pravic

19.04.2010, Strasbourg

»Italija je močno zavezana Evropi človekovih pravic,« je povedal generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland po srečanju z italijanskim zunanjim ministrom Francom Frattinijem 16. aprila. Frattini je izrazilo močno željo Italije za reformo in nadaljnji razvoj Sveta Evrope, edine vseevropske organizacije, z namenom spodbujanja skupne evropske prihodnosti, ki temelji na človekovih pravicah, demokraciji in vladavini prava v Evropi. Tema pogovorov je bila prav tako reforma Evropskega sodišča za človekove pravice, kot tudi skupna prizadevanja za ponoven razvoj Bosne in Hercegovine, ter razmere v Gruziji.

Generalni sekretar je obiskal Rim z namenom, da dobi podporo za svojo reformo Organizacije ter zavaruje prihodnost Sodišča. »Imamo priložnost, da začnemo novo fazo v Evropi, ki združuje EU in vseh 47 evropskih narodov okoli enega sklopa temeljnih človekovih pravic in načel, kot so zapisana v Evropski konvenciji o človekovih pravicah. Ta priložnost je zapuščina ustanovnih očetov moderne Evrope. Naša odgovornost je, da se odzovemo in zagotovimo skupno prihodnost miru in blaginje. Italija bo pri tem igrala ključno vlogo,« je rekel Jagland.

Med obiskom Rima se je generalni sekretar srečal s številnimi ključnimi ministri in politiki, vključno z italijanskim predsednikom Giorgiom Napolitanom, pravosodnim ministrom Angelinom Alfanom, predsednikom parlamenta Gianfrancom Finijem ter italijansko delegacijo PACE. Med pogovori so govorili o vprašanjih medkulturnosti in migracij. »Italija je sooča z velikimi vprašanji migracij, ki zadevajo vso Evropo in zahtevajo skupno evropsko rešitev,« je rekel Thorbjørn Jagland.

Na fotografiji: Thorbjørn Jagland in predsednik italijanskega parlamenta Gianfranco Fini

Več informacij o Italiji in Svetu Evrope

Vse novice