Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Zasedanje PACE: Guido Westerwelle spregovoril o vzponu 'nacionalističnih' politik

05.10.2010, Strasbourg

V svojem govoru v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope je Guido Westerwelle, nemški zunaji zvezni minister, posvaril pred vzponom nacionalizma v politiki. »Morda vam doma ploskajo, a to je neodgovorno« je rekel. Razsodbe Evropskega sodišča za človekove pravice proti Nemčiji ne bi smeli razumeti kot poraze; po njegovem v resnici zmagujejo državljani in državljanke Nemčije.

Westerwelle je tudi pozval Svet Evrope (SE), naj »se znebi odvečne teže« in se osredotoči na varstvo človekovih pravic. »Razumem skušnjavo, da SE sprejme širšo vlogo, toda zavedati se moramo finančnih omejitev in se upreti tej skušnjavi,« je povedal. »Če mednarodne organizacije zamegljijo svoj profil, lahko to oslabi njihovo delovanje,« je dodal.

Westerwelle se je ob praznovanju 60. obletnice Evropske konvencije o človekovih pravicah in 60. obletnice pristopa Nemčije k Svetu Evrope zahvalil evropskim državljanom za zaupanje in podporo, ki jo namenjajo nemški demokraciji.

 

Video posnetek govora
Izseki iz govora

 

 

Vse novice