Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: 60. obletnica Evropske konvencije o človekovih pravicah obeležena v Rimu

03.11.2010, Strasbourg

V Rimu so 60. obletnico Evropske konvencije o človekovih pravicah obeležili z dogodkom v zgodovinski Palazzo Barberini, kjer je Konvencijo podpisalo deset ustanovitvenih držav Sveta Evrope: Belgija, Danska, Francija, Irska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Švedska, Združeno kraljestvo.

Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z Univerzo v Rimu "La Sapienza" in italijansko poslansko zbornico, v prisotnosti Gianfranca Finija, predsednika italijanske poslanske zbornice, Franca Frattinija, ministra za zunanje zadeve, Mevluta Cavusogluja, predsednika Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, Angelina Alfana, ministra za pravosodje, Giannija Alemannoa, župana Rima, in Guida Raimondia, italijanskega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice.

Predsednik parlamentarne skupščine je v svojem nagovoru dejal, da je Evropska konvencija o človekovih pravicah pomagala graditi Evropo, združeno od Atlantika do Pacifika, in od Arktike do Sredozemlja. S pristopom EU in reformo sodišča zdaj vstopa v novo poglavje v svoji zgodovini. Udeleženci so tudi počastil Pierra-Henrija Teitgena, ustanovitelja Evropskega sodišča za človekove pravice.

Govor Mevlüta Çavusogluja

Več informacij o dogodku [it]

Vse novice