Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Evropa mora pojasniti skrivne zapore, pravi Dick Marty

21.08.2009, Strasbourg

Dick Marty (Švica, ALDE), poročevalec Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE) o skrivnih zaporih je danes podal naslednjo izjavo:

»Po včeraj objavljenem poročilu, da je Litva gostila tajni zapor CIE, kot tudi drugih nedavnih razkritij v zvezi s 'črnimi mesti' na Poljskem in v Romuniji, je poročevalec Parlamentarne skupščine Sveta Evrope o skrivnih zaporih izjavil, da je prišel čas za Evropo, da v celoti razloži svoje sodelovanje v teh sramotnih dejanjih.

Vedno sem verjel, da bo 'dinamika resnice' prevladala nad državnimi skrivnostmi. Vendar pa je evropska verodostojnost zaradi teh ponavljajočih uhajanj delnih resnic vsakih nekaj tednov ali mesecev, oškodovana. Potegnimo črto in si enkrat za vselej pridimo na čisto.   

Moji viri potrjujejo včerajšnje novice, da so bili pomembni ameriški zaporniki zaprti v Litvi. Oblasti morajo sedaj izvesti celovito, neodvisno in verodostojno preiskavo. Poleg tega pa uporaba neupravičene doktrine 'državnih skrivnosti' ne bi smela ovirati dokončno razkritje dogodkov na obrobju Vilne.

Zanikanje in izmikanje nista več verodostojna: evropske države morajo pojasniti.«

               

Kronologija preiskav Sveta Evrope o skrivnih zaporih

Oddelek za komuniciranje Parlamentarne skupščine  
Tel: +33 3 88 41 31 93
Fax : +33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
assembly.coe.int

 

Vse novice