Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Teden evropske lokalne demokracije odzivno na globalne izzive

13.10.2009, Ljubljana

V času od 12. do 18. oktobra 2009 pod okriljem Sveta Evrope, poteka Teden evropske lokalne demokracije. To je vsakoletni evropski dogodek, ki obsega sočasne nacionalne in lokalne dogodke, ki jih pripravljajo predstavniki lokalnih oblasti v vseh državah članicah Sveta Evrope. Namen Tedna je spodbujanje učenja o lokalni demokraciji ter širjenje ideje demokratične participacije na lokalni ravni.

 

V Sloveniji Mladinski svet Slovenije v sodelovanju s partnerji organizira srečanja predstavnikov mladih in mladinskih organizacij na lokalni ravni s predstavniki lokalnih oblasti, in sicer v Kopru, Ljubljani in Mariboru pod imenom »Sredi lokalne demokracije se igramo zmenkarije«. Cilji teh srečanj so vzpostavitev stika med aktivnimi mladimi in lokalnimi političnimi oblastmi, izmenjava mnenj, izražanje interesov in potreb obeh strani, učenje mladih o procesih delovanja lokalne skupnosti, krepitev sodelovanja med mladimi in lokalnimi oblastmi, izboljšanje razumevanja potreb mladih s strani političnih odločevalcev ter vzpodbujanje mladih k aktivni udeležbi v procesih in strukturah lokalne demokracije.

Srečanja bodo:

  • Koper, 14. 10. 2009 ob 19. uri v kavarni Primorskega informacijskega ateljeja (tema: okoljska problematika);
  • Ljubljana, 15. 10. 2009 ob 18. uri v kavarni Mestnega muzeja (tema: dejavnost študentskih organizacij v primerjavi z ostalimi lokalnimi mladinskimi organizacijami);
  • Maribor, 16. 10. 2009 ob 17. uri v kavarni Kluba mariborskih študentov (tema: delavska politika).

Srečanja bodo potekala kot neformalna srečanja ob prigrizkih in pijači, na katerih se bodo udeleženci igrali »igro zmenkarij«. To pomeni, da bo vsak od mladih imel na voljo kratek čas (5 minut) za pogovor s predstavnikom lokalne oblasti. V procesu kroženja med mizami bodo imeli udeleženci možnost spoznavanja in razpravljanja o osrednji temi srečanja, po zaključku igre in kratkem povzemu vtisov in spoznanj pa bodo pogovore tudi nadaljevali.

Glavno vsebinsko vodilo letošnjega Tedna evropske lokalne demokracije je odzivanje na globalne izzive na lokalni ravni. Teme srečanj smo temu primerno prilagodili lokalnim okoljem, kjer bodo potekala.

 

Za več informacij se lahko obrnete na elektronski naslov aktiven@mss.si ali telefonsko številko 01 425 60 55 (kontaktna oseba: Nina Bakovnik).

Vse novice