Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Stalni odbor Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti v Sloveniji

08.06.2009, Strasbourg

Stalni odbor Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti  (CLRE) Sveta Evrope bo 10. junija, na povabilo slovenskih oblasti, ki trenutno predsedujejo Odboru ministrov Sveta Evrope, zasedal na Brdu pri Kranju.

Stalni odbor bo razpravljal o načinih spodbujanja teritorialne samouprave v Belorusiji in razvoju sodelovanja z beloruskimi oblastmi. Kongres je prepričan, da je lokalna demokracija osnova za kateri koli demokratičen sistem in da spodbujanje demokratičnih procesov na osnovnih nivojih ustvarja trdno bazo za demokratične spremembe.

Slovenska stran se bo v program vključila s temo Slovenski pogled na čezmejno sodelovanje in prednosti, ki ga prinaša lokalnim in regionalnem oblastem JVE. Na zasedanju bo 10. junija s svojim nagovorom sodelovala tudi ministrica mag. Ploštajner. Prednostne naloge predsedovanja pa bo predstavil Damjan Bergant, vodja projektne skupine za predsedovanje Svetu Evrope.  

Dogodka se bo udeležila tudi slovenska delegacija v Kongresu.

Ob dogodku bo zagotovo tudi priložnost za izmenjavo mnenj in stališč o dejavnosti Sveta Evrope, še posebej Kongresa, na področju lokalne in regionalne samouprave. Omenjen dogodek pozdravljata tudi obe slovenski združenji občin.

Zasedanje Biroja Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope bo potekalo 9. junija, posvetili pa se bodo predvsem spremljanju razmer  lokalne in regionalne demokracije v Azerbajdžanu, Latviji, Romuniji, Rusiji in Turčiji.

Osnutek programa

Oddelek za odnose z javnostmi CLRE:
Tel: +33 (0)3 90 21 49 36
Fax:+33 (0)3 88 41 27 51
congress.com@coe.int
www.coe.int/congress

Vse novice