Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Spremljanje lokalne in regionalne demokracije v Sloveniji

05.11.2010, Strasbourg

Datumi: med 8. in 10. novembrom 2010

Lokacija: Ljubljana

Opis: Kongres lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope prihaja na obisk v Slovenijo, kjer bodo ocenili stanje lokalne in regionalne demokracije. Ta obisk je del postopka za spremljanje izvajanja Evropske listine o lokalni samoupravi, ki jo je Slovenija ratificirala leta 1996.

Poročevalca kongresa Jos Wienen (Nizozemska, EPP / CD) in Merita Jegeni Yildiz (Turčija, EPP / CD) se bosta srečala z ministrom za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrikom Gjerkešem, ministrom za finance Francem Križaničem in varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek-Travnik, kot tudi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, županom Murske Sobote Antonom Štihcem in županom občine Benedikt Milanom Gumzarjem.

Delegacija se bo srečala tudi s predsednikom Državnega zbora Pavlom Gantarjem, predsednikom Odbora za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Vilijem Trofenikom,  predsednikom in podpredsednikom komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj državnega sveta Darkom Frasom in Jernejem Verbičem, ter z  vodjo Interesne skupine lokalnih interesov Milanom Ozimičem. 

Srečanja so predvidena tudi s predsednikom ustavnega sodišča Jožetom Tratnikom in sodnikom Ernestom Petričem, predsednikom računskega sodišča Igorjem Šoltesom in vrhovno državno revizorko Mojco Planinšec, kot tudi s slovensko delegacijo kongresa in s predstavniki Združenja občin in mest Slovenije (SOS) in Združenja občin Slovenije (ZOS).

Po obisku bo pripravljeno poročilo in predloženo Nadzornemu odboru Kongresa.

 * * *

Zadnja priporočila Kongresa o položaju lokalne in regionalne demokracije v Sloveniji so bila sprejeta maja 2001.

 

Kontakt:

Stephanie Poirel, Sekretariat Kongresa, mobilni tel.: +33 6 63 55 07 10

 

 

Vse novice