Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Javna obravnava o postopkih ob pandemiji nove gripe

22.01.2010, Strasbourg

Javna parlamentarna obravnava z naslovom »Postopki ob pandemiji H1N1: potrebno več preglednosti?« bo potekala v Strasbourgu, v torek 26. januarja med 8.15 in 10. uro, ob robu plenarnega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE). Obravnavi bo takoj sledila novinarska konferenca.

Na obravnavi, ki jo organizira Odbor PACE za socialne, zdravstvene in družinske zadeve, bodo sodelovali predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in predstavniki evropskih proizvajalcev cepiv, kot tudi neodvisni zdravstveni strokovnjaki. Nekateri člani PACE, vključno s predsednikom Pododbora za zdravstvo Wolfgangom Wodargom (Nemčija, SOC), so decembra s pobudo zahtevali, da skupščina obravnava to vprašanje.

Obravnava je odprta za javnost. Tako obravnava kot novinarska konferenca bosta predvajani v živo preko spleta.  

Skupščina bo morda o tem spregovorila tudi na hitri razpravi v četrtek, 28. januarja ob 10. uri, če se bo tako odločila ob sprejemanju agende (nekje okoli poldneva v ponedeljek 25. januarja). V tem primeru bo skupščina razpravljala in glasovala o osnutku resolucije.

Program in seznam sodelujočih (PDF)

Biografije sodelujočih (PDF)

Pobuda dr Wodarga in ostalih (PDF)

Napoved zasedanja

 

Praktični napotki

Obravnava poteka od 8.15 do 10. ure v Sobi 1 v palači Evrope v Strasbourgu, in je odprta za medije.

Akreditacije za novinarje lahko predstavniki medijev dobijo od Danielle Schreiber-Somoza iz Direktorata za komuniciranje Sveta Evrope, e-pošta danielle.schreiber-somoza@coe.int, tel. +33 3 88 41 25 44.

Video tako obravnave kot novinarske konference (v originalnem jeziku in tolmačenem v angleščino in francoščino) bo predvajan preko spleta na sledečem naslovu: http://tv.coe.int/internet/press.html. Kasneje bo možno video posnetke tudi naložiti s spleta.

Če bo v četrtek zjutraj potekala hitra razprava, bo prav tako v živo predvajana preko spleta: http://tv.coe.int/internet. Dodatna dokumentacija je na razpolago na spletni strani skupščine http://assembly.coe.int/.

Za dodatne informacije prosim kontaktirajte Micaela Catalano, Francesc Ferrer, Angus Macdonald or Nathalie Bargellini iz Oddelka za komuniciranje pri PACE preko e-pošte pace.com@coe.int ali tel. +33 (0)3 88 41 31 93.

Vse novice