Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Forum o korupciji v gospodarstvu

09.12.2009, Ljubljana

Na Forumu KORUPCIJA V GOSPODARSTVU so se sogovorniki dotaknili množičnega obsega korupcije zaradi podkupovanja, kartelnih dogovorov in nedopustnega vplivanja na javno politiko, ki stanejo države po svetu na milijarde evrov. Korupcija v zasebnem sektorju namreč ogroža globalno trgovino in posle, razvoj in kršitve potrošniških pravic.

Forum je s pozdravom obiskovalcem, sogovornikom in predsednici Društva Integriteta začela mag. Kristina Plavšak Kranjc iz Informacijskega urada Sveta Evrope v RS.

V Forumu je predsednica Društva Integriteta Simona Habič skozi podatke Svetovnega poročila o korupciji, ki je letos obravnaval zasebni sektor (TI Global Corruption report 2009) vodila pogovor in izpostavljala ključne težave s katerimi se podjetniki in gospodarstvo srečujejo v Sloveniji. Gostje Foruma so bili Jurij Giacomelli, manager in direktor Dela, Drago Kos, predsednik Komisije za preprecevanje korupcije in predsednik skupine držav proti korupciji - GRECO in doc.dr.  Bojan Dobovšek, profesor na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru. Skozi zanimivo debato je vpletla vprašanja ali se je korupcija v času finančne krize poglobila in spremenila oblike, koliko podkupovanja je v Sloveniji med podjetji in zakaj govorimo o »legalni« korupciji in vplivanju v okviru sklepanja poslov in kartelnih dogovorov, zakaj sistem boja proti korupciji ne deluje in če se slovenska podjetja zavedajo pomena integritete in transparentnosti v slovenskem gospodarstvu in kaj storijo za to.

Več

Vse novice