Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: 4. poletna šola demokracije "Globalni izzivi za demokracijo"

03.07.2009, Strasbourg

Datum: 6 - 10 julij 2009

Organizira Svet Evrope s podporo Evropske Unije, francoske vlade in alzaških in strasbourških lokalnih oblasti

Opis:

Več kot 600 političnih voditeljev, aktivistov civilne družbe, novinarjev in podjetnikov iz 16 evropskih držav se bo sestalo v Strasbourgu, da bi razpravljali o vplivu sodobnih izzivov na demokratične vrednote, človekove pravice in vladavino prava, kot jih od svoje ustanovitve leta 1949 promovira Svet Evrope.

Poletna šola je letni vrhunec 16 šol za politične vede Sveta Evrope, v okviru katerih se izobražujejo naslednje generacije političnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih voditeljev v državah v tranziciji.

Govorci:

- Generalni sekretar Terry Davis bo otvoril Poletno šolo v ponedeljek, 6. julija ob 9.30 in slovenski predsednik dr. Danilo Türk bo imel uvodno predavanje.

- Župan Strasbourga Roland Ries, predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Lluis Maria de Puig, predsednik Evropskega združenja šol za politične vede Catherine Lalumiere in Michel Rocard, nekdanji francoski premier, bodo govorci na otvoritvi.

- Lilian Thuram, predsednik Fundacije Liliana Thurama - Izobraževanje proti rasizmu, bo prisostoval na zaključnem zasedanju v petek, 10. julija, ko naj bi bila sprejeta tudi končna deklaracija.

Praktične informacije:

- brifing za medije bo v ponedeljek, 22. junija ob 17. uri. (Soba 1, 2. nadstropje Palače Evrope); na njem bosta spregovorila Jean-Louis Laurens, direktor Direktorata Sveta Evrope za demokracijo in politične zadeve, in Nawel Rafik-Elmrini, podžupan Strasbourga,

- Plenarna zasedanja in tematske konference so odprti za medije v nasprotju z delavnicami in srečanji na Evropskem sodišču za človekove pravice.

- Otvoritveno in zaključno zasedanje Poletne šole bo bo v živo predvajano na www.coe.int

Posebni dokumenti: Šole za politične vede

Kontakt:

Henriette Girard, Press Officer Tel. +33 (0) 3 88 41 21 41 , Henriette.Girard@coe.int

Ulvi Akhundlu, Press Officer Tel. +33 (0) 3 88 41 26 38, Ulvi.Akhundlu@coe.int

Vse novice