Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Nagrada Kongresa Dosta! – poziv k prijavi

16.09.2008, Strasbourg

Kongres lokalnih in regionalnih oblasti pri Svetu Evrope je razpisal nagrado za občine Dosta! Nagrada kongresa Dosta! je namenjena lokalnim oblastem, ki so v letu 2008 izvajali projekte za romsko populacijo. Njen namen je nagraditi in izpostaviti inovativno delo občin, ki si resnično prizadevajo za vključitev romske manjšine v življenje skupnosti ter ščitijo njihove človekove pravice. Nagrada bo podeljena trem občinam iz katere koli države, članice Sveta Evrope, ki s kreativnimi in inovativnimi spodbudami najbolj učinkovito zagotavljajo različnost v življenju skupnosti in aktivno demokratično participacijo Romov. Nagrade bodo občinam izročili na posebni slovesnosti v okviru 16. plenarne seje Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti, ki bo med 3. in 5. marcem 2009 v Strasbourgu.

Prijave sprejemajo do 31. oktobra 2008 in morajo biti oddane na posebnem obrazcu, ki ga občine najdejo na spletni strani Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti.

Vse novice