Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Ministri za kulturo sprejeli Bakujsko deklaracijo

03.12.2008, Baku

Ministri za kulturo evropskih držav in sosednjih regij so sprejeli Končno deklaracijo za spodbujanje medkulturnega dialoga na konferenci, ki se ja danes zaključila v Bakuju, Azerbajdžan.

Dokument povzema izkušnje pridobljene med konferenco in poudarja moč in potencial kulture za medkulturni dialog, mir in trajnostni razvoj.

Azerbajdžanski minister za kulturo in turizem Abulfaz Qarajev je izjavil, da lahko Bakujska deklaracija služi kot trdna podlaga za praktične ukrepe reševanja obstoječih problemov in konfliktov ter za spodbujanje spoštovanja med kulturami v Evropi in sosednjih regijah.

Gabriella Battaini-Dragoni, koordinatorka za medkulturni dialog pri Svetu Evrope, mu je pritrdila z besedami: »Bakujska deklaracija bo omogočila, da od besed preidemo k dejanjem ter od teorije k uresničevanju dialoga.«

Več informacij o konferenci

Več informacij o aktivnostih Sveta Evrope na področju kulture, kulturne in naravne dediščine

Oddelek za medije Sveta Evrope
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice