Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Minister Žbogar prejel Evropsko listino o svobodi medijev

27.10.2009, Luksemburg

 
 

Slovenski zunanji minister in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope, Samuel Žbogar, se je danes v luksemburškem parlamentu udeležil parlamentarne razprave o svobodi medijev in zaščiti novinarskih virov, ki jo je pripravil pododbor za medije v okviru parlamentarne skupščine Sveta Evrope. Ob tej priložnosti je minister Žbogar iz rok novinarja Hans-Martina Tillacka prejel izvod Evropske listine o svobodi medijev, ki jo je maja letos podpisalo 48 odgovornih urednikov ter vodilnih novinarjev iz 19 držav članic Sveta Evrope.

 

V kratkem govoru ob prevzemu listine je minister Žbogar poudaril, da v času velikih globalnih izzivov in ekonomske krize potrebujemo svobodo izražanja in novinarje, ki lahko poročajo svobodno in neodvisno. Medijska zakonodaja se tradicionalno sicer sprejema na nacionalni ravni, avtonomijo medijev pa pomembno opredeljujejo tudi mednarodni standardi, medtem ko je po ministrovih besedah Evropska listina o svobodi medijev lahko člen, ki povezuje obe ravni, nacionalno in mednarodno.

 

"Neodvisno novinarstvo je velik medijski izziv tudi v Evropi. Verjamem, da je Evropska listina o svobodi medijev pomemben korak večji zaščiti novinarjev iz cele Evrope," je ob prevzemu listine dejal minister Žbogar.

 

Fotografija: Minister Žbogar iz rok novinarja Hans-Martina Tillacka prejel izvod Evropske listine o svobodi medijev

Vse novice