Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Mednarodni dan starejših

30.09.2008, Ljubljana, Strasbourg

Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu starejših je generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis v video sporočilu nagovoril udeležence otvoritvenega foruma 8. festivala za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu:

»Starejši ljudje imajo življenjske potrebe, ki jih je potrebno zadovoljiti - zdravstvena nega, pokojnine in primerno stanovanje. Vse evropske vlade priznavajo, da niso enako uspešne pri oskrbi zadovoljevanja teh potreb.

Prav tako so pomembne tudi druge potrebe - socialne, kulturne, intelektualne. V primerih zadovoljevanja teh potreb so starejši prepogosto izpuščeni - ne povsem prezrti, ne povsem pozabljeni - preprosto niso visoko na prioritetni lestvici obravnav. To je nekaj, kar je potrebno spremeniti. Vsi imamo pravico ne samo živeti dlje, ampak tudi bolje. Ustrezna skrb za starejšo generacijo ni samo stvar dobrodelnosti, temveč je odgovornost in investicija. Družbena vključenost, spoštovanje in strpnost med generacijami so zelo pomembni. Ljudje v tretjem življenjskem obdobju lahko še vedno veliko prispevajo družbi. Kar predstavlja manjko v fizični moči, lahko nadomestimo z izkušnjami.

Želel bi izraziti močno podporo in najboljše želje 8. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki se odvija v Ljubljani. Teme, o katerih se bo diskutiralo v naslednjih treh dneh, so povsem usklajene s cilji, ki jih je določil Svet Evrope, in z našo strategijo družbene kohezije - za vse ljudi - vseh starosti.«

Več o festivalu na http://www.f3zo.si/domov/

Vse novice