Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Mednarodna konferenca »Nasilje nad ženskami skozi ozaveščanje za razvoj«

07.03.2008, Ljubljana

Društvo SOS telefon in Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Državnega zbora v sodelovanju z Društvom Amnesty International Slovenije, Društvom KLJUČ – Centrom za boj proti trgovini z ljudmi, Društvom za nenasilno komunikacijo, Društvom Ženska svetovalnica in Informacijskim uradom Sveta Evrope v RS so danes pred svetovnim dnevom žensk 8. marcem v prostorih Državnega zbora pripravili mednarodno konferenco »Nasilje nad ženskami skozi ozaveščanje za razvoj«.

Z mednarodno konferenco, s katero se vse sodelujoče organizacije aktivno vključujejo v kampanjo Sveta Evrope "Ustavimo nasilje nad ženskami", želijo slovensko in evropsko javnost opozoriti na dejstvo, da je nasilje nad ženskami ena od najpogostejših kršitev človekovih pravic, ki so jo države dolžne odpravljati, tudi s sprejemanjem zakonov in podzakonskih aktov o odpravljanju in preprečevanju nasilja v družini in nasilja nad ženskami. Hkrati je namen konference opozoriti na pomen ratifikacije Konvencije Sveta Evrope o ukrepanju proti trgovini z ljudmi s strani Republike Slovenije in na pomen urejanja položaja migrantk, ki se soočajo s številnimi dodatnimi ovirami, diskriminacijo in strukturnim nasiljem, če doživljajo nasilje s strani svojega partnerja.

Vse novice