Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Medicinska odgovornost: Svet Evrope namerava sestaviti standarde

05.06.2008, Strasbourg

Ob koncu dvodnevne konference, ki so se je 2. in 3. junija udeležili zdravniki, predstavniki zavarovalnic, odvetniki in predstavniki civilne družbe, je bil Svet Evrope pozvan k pripravi novih evropskih standardov o medicinski odgovornosti. Na osnovi razprav na konferenci bo za svoje države članice sestavil standarde o alternativnih rešitvah sporov ter smernice za obvladovanje tveganja, odškodnine in kompenzacije žrtvam ter za uveljavljanje učinkovitih mehanizmov za zagotavljanje finančnih sredstev, povezanih s pritožbami pacientov.
Zaključki konference bodo posredovani Evropskemu odboru za pravno sodelovanje, Evropskemu odboru za zdravje in Usmerjevalnemu odboru za bioetiko Sveta Evrope, ki se bodo odločili o nadaljnjih ukrepih.

Vse novice