Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Maud de Boer-Buquicchio: Šole bi morale biti varne

24.09.2008, Strasbourg

Zaradi včerajšnjega streljanja na finski strokovni šoli sem globoko pretresena in razžaloščena. V svojem imenu in imenu Sveta Evrope bi rada družinam žrtev in prebivalcem Finske izrazila sožalje.

Da bi v bodoče preprečili takšne tragedije, moramo najti prave odgovore, kar je naša skupna odgovornost. Povečati moramo napore, da bi preprečili nasilje na šolah, pomagali oblastem, da identificirajo potencialne nevarnosti in delajo na socialnih dimenzijah potencialnih prestopnikov. Prav tako moramo pomagati otrokom in mladim, da najbolje izkoristijo informacijske in komunikacijske tehnologije.

Nazadnje pa pozivam države, da pregledajo svojo zakonodajo s področja pridobitve in posedovanja orožja.

Šole so in morajo ostati mesto, kjer se otroci in mladi počutijo varne in kjer lahko rastejo in se razvijajo.

 

Vse novice