Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Konferenca v Haagu: varovanje človekovih pravic v večkulturnih družbah

12.11.2008, Hague

Svet Evrope 12. in 13. novembra v Haagu organizira mednarodno konferenco o problemih človekovih pravic, s katerimi se danes soočajo kulturno raznolike družbe v Evropi.

Konferenca, ki je organizirana v sodelovanju z nizozemskim notranjim ministrstvom, nosi naslov »Človekove pravice v kulturno raznolikih družbah: izzivi in priložnosti«. Zbralo se bo skoraj 150 predstavnikov vlad, nevladnih organizacij, akademikov in strokovnjakov.

Razprava se bo osredotočila na:
- vključevanje in spoštovanje raznolikosti: kako zagotoviti enakopravno uživanje človekovih pravic in ohraniti socialno kohezijo;
- problemi, s katerimi se danes soočajo države v odnosu do religij;
- kako lahko najdemo primerno ravnotežje med svobodo izražanja in sovražnim govorom?
- Kako je lahko zagotovljena pravica manjšin in ranljivih skupin do sodelovanja v javnem življenju, na primer preko mirnih demonstracij?

Maud de Boer-Buquicchio, namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope, Guusje ter Horst, nizozemski notranji minister in Eva Smith-Asmussen, predsednica Evropske komisije za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) bodo spregovorili ob začetku srečanja 12. novembra ob 9.30.

Med konferenco bo Svet Evrope predstavil dva priročnika na temo sovražnega govora in nošenja verskih simbolov na javnih prostorih; temi, ki sta v zadnjih letih v Evropi sprožili močne polemike. Priročniki lahko z razjasnitvijo obeh konceptov in kriterijev, ki jih pri teh vprašanjih upoštevajo Evropsko sodišče za človekove pravice in ostala telesa, postanejo dobro orodje za oblikovalce politik, strokovnjake in ostale.

Program konference

Kontakt: Jaime Rodríguez, tel. +33 (0) 689 99 50 42 ; jaime.rodriguez@coe.int

Oddelek za medije Sveta Evrope
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice