Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Konferenca evropskih nevladnih organizacij v Moskvi

12.09.2006, Strasbourg

V petek, 15. septembra, se bo v Moskvi začela dvodnevna konferenca evropskih nevladnih organizacij. Konferenca na temo "Zagotavljanje socialnih pravic - dialog in sodelovanje med civilno družbo in javno oblastjo" bo potekala v organizaciji Sveta Evrope, Ministrstva za zunanje zadeve in Ministrstva za regionalni razvoj Ruske federacije. Konferenca, namenjena izmenjavi aktivnosti in izzivov, s katerimi se sooča civilna družba, spodbujanju dostopa do socialnih pravic preko dialoga ter sodelovanju med civilno družbo in javno oblastjo, sodi v program dejavnosti ruskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.
Sodelovali bodo predstavniki civilne družbe iz različnih regij Ruske federacije in predstavniki mednarodnih nevladnih organizacij, ki imajo v Svetu Evrope sodelovalni položaj.


Pri organizaciji konference sodelujeta tudi Konferenca mednarodnih nevladnih organizacij in Mednarodna federacija za mir in spravo.
Da bi preverila, kako se izvaja nova ruska zakonodaja o nevladnih organizacijah, se bo Annelise Oeschger, predsednica Konference mednarodnih nevladnih organizacij Sveta Evrope, v času konference sestala s predstavniki ruskih nevladnih organizacij in predstavniki pristojnih oblasti.

 

Vse novice