Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Komisar Hammarberg poziva k stalni mednarodni prisotnosti v Abhaziji

16.02.2009, Strasbourg

Komisar Sveta Evrope za človekove pravice Thomas Hammarberg je 12. februarja zaključil svoj četrti obisk področij, ki so bila prizadeta v južno osetijskem sporu. Tokrat je obiskal Tbilisi, Sokhumi in Gali.

Med novinarsko konferenco, ki je bila organizirana ob koncu obiska v Tbilisiju, je komisar pozval vse relevantne akterje, da zagotovijo prisotnost Združenih narodov po 15. februarju 2009, ko trenutni misiji ZN poteče mandat.

»Vsi moji sogovorniki so poudarili potrebo po mednarodni prisotnosti v Abhaziji,« je povedal komisar Hammarberg. »Le tehnično podaljšanje misije ZN za nekaj mesecev ni dovolj. Prisotnost ZN mora biti dejanska in pomembna tudi v smislu zagotavljanja varnosti ter zaščite človekoljubnih in človekovih pravic prebivalcem. V prihajajočih mesecih se morajo vpletene strani dogovoriti o konkretnih nalogah ZN v Abhaziji.«

Komisar je vpletene strani pozval tudi k zagotovitvi neomejenega in neoviranega dostopa vseh mednarodnih organizacij so vseh prizadetih področij, z vseh strani in ob vsaki uri, tako da bo prizadetemu prebivalstvu dobavljena vsa potrebna človekoljubna pomoč, vključno s preskrbo s hrano in nastanitvijo kot delom primernega življenjskega standarda.

»Prav tako je nujno, da so razseljene osebe obveščene o svojih možnostih in pravicah ter se jim svetuje o oblikovanju njihovega načrta pomoči», je zaključil komisar.

Kontakt za medije v uradu komisarja:
Stefano Montanari, +33 6 61 14 70 37; stefano.montanari@coe.int

Vse novice