Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland na obisku v Sloveniji

04.11.2009

Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Samuel Žbogar bo v petek, 6. novembra gostil generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjørna Jaglanda. Generalni sekretar Jagland se bo v Ljubljani udeležil tudi mednarodne konference »Ljubljanska konferenca - obnova naše skupne dediščine«.  

Obisk novega generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjørna Jaglanda v Ljubljani 6. novembra bo priložnost za pregled dosežkov slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope, ki se zaključuje 18. novembra, ko ga bo minister Žbogar v Strasbourgu predal svoji švicarski kolegici Calmy-Rey. Obisk bo hkrati priložnost za predstavitev pogledov na vlogo Sveta Evrope v prihodnosti in izmenjavo mnenj o aktualnih vprašanjih s katerimi se sooča Svet Evrope, še posebej na področju Kavkaza, Belorusije pa tudi jugovzhodne Evrope.

Generalnega sekretarja bodo, poleg ministra Žbogarja, sprejeli še predsednik Slovenije dr. Danilo Türk, predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, predsednik vlade Borut Pahor, srečal pa se bo tudi z vodjo parlamentarne delegacije Slovenije v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope, poslanko Darjo Lavtižar Bebler in obiskal Informacijski urad Sveta Evrope v Sloveniji. V petek dopoldne se bo generalni sekretar Jagland udeležil otvoritve mednarodne konference o obnovi kulturne dediščine v jugovzhodni Evropi z naslovom »Ljubljanska konferenca - obnova naše skupne dediščine«, ki je eden izmed zadnjih večjih dogodkov v okviru slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.

Vse novice