Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Francoska vlada podprla pobudo Sveta Evrope o Romih

17.09.2010, Strasbourg

Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland je na današnjem srečanju s francoskim državnim sekretarjem za evropske zadeve Pierrom Lellouche-jem prejel polno podporo za pobudo na evropski ravni o zadevah povezanih s pravicami in dolžnostmi romskih skupnosti v Evropi.

Jagland je predstavil katalog dolžnosti, ki naslavljajo, kot je opisal, »kompleksno pan-evropsko zadevo, ki zdaj zahteva konkretno delovanje«. Generalni sekretar je predlagal skupno akcijo Evropske unije, Sveta Evrope in njunih držav članic. “Skupaj imamo dovolj strokovnega znanja in virov, Svet Evope pa ima tudi nadzorne mehanizme, ki zagotavljajo, da so obveznosti spoštovane,« je dejal. Francoski državni sekretar je izrazil svojo polno podporo pobudi generalnega sekretarja Sveta Evrope.

Začetna točka delovanja bo Jaglandova pobuda, da se organizira srečanje na visoki ravni o uporabnih standardih Sveta Evrope in Evropske unije, ki bi tudi spodbudilo skupno delo Sveta Evrope, Evropske unije in nacionalnih vlad. »Čas je, da se premaknemo od besed k dejanjem,« je poudaril Jagland.  
 
Svet Evrope predstavil pobudo za izboljšanje položaja Romov

Video intervju z generalnim sekretarjem

Direktorat Sveta Evrope za komuniciranje
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int

Vse novice