Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Evropa je zakonsko prepovedala suženjstvo, ne pa v praksi

02.12.2008, Strasbourg

Izjava Terryja Davisa, generalnega sekretarja Sveta Evrope ob mednarodnem dnevu za odpravo suženjstva

Evropa je zakonsko prepovedala suženjstvo, v praksi pa so ljudje še vedno kupljeni, prodani in izkoriščani po celi Evropi. Vseeno pa smo v letu, ki se izteka, bili priča velikemu koraku naprej v boju proti trgovini z ljudmi. Naše glavno orožje v tej bitki je Konvencija Sveta Evrope o ukrepanju proti trgovini z ljudmi, ki je stopila v veljavo 2. februarja letos. Število držav, ki so ratificirale konvencijo, se je skoraj podvojilo in šteje 19 držav.

Učinkovitost ukrepov, ki jih prinaša konvencija za zaščito žrtev in pregon preprodajalcev, je seveda odvisna od tesnega sodelovanja med izvornimi, tranzitnimi in ciljnimi državami. Zadnje države, predvsem na zahodu in severu Evrope, bi se morale še posebej pridružiti konvenciji, saj se pri njih dogajajo kršitve človekovih pravic žrtev trgovanja. Upam, da bomo v novem letu videli še več držav, ki si bodo vključile v boj proti suženjstvu.

Link na Konvencijo o ukrepanju proti trgovini z ljudmi

Oddelek za medije Sveta Evrope
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice