Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Dosta! v Kamencih

27.11.2008, Kamenci

V Kamencih, romskem naselju blizu Lendave, je danes, 27. novembra, potekala tiskovna konferenca, kjer sta prisotne uvodoma toplo nagovorila poglavar naselja Ludvik Levačič in župan občine Črenšovci Anton Törnar.

Direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v RS Kristina Plavšak Krajnc je predstavila kampanjo Sveta Evrope, ki v Sloveniji poteka v sodelovanju z Uradom Vlade RS za narodnosti in se bori proti predsodkom do Romov. S klicem Dosta! želimo odpravljati predsodke in stereotipe, se jih osvoboditi in pokazati, kdo Romi pravzaprav so. Namen kampanje je zbližati Nerome in Rome ter prispevati k premoščanju ovir, ki nastajajo zaradi predsodkov in stereotipov. »Današnji dogodek v Kamencih je dober pokazatelj, da skupaj lahko naredimo veliko in da znanje prinaša moč in premaguje predsodke,« je poudarila Plavšak Krajnčeva.

Agata Sardelič iz Društva »Misija *S« je predstavila številne projekte, ki potekajo na tem območju: „Drom - Pot" - Spodbujanje socialne vključenosti romske populacije, Kulturna pot romske kulture in kulturne dediščine, »Romano barvalijpe" - „Romsko bogastvo", prav tako pa se je predstavila Orehovica, partnerska občina iz Hrvaške.

Poglavar Ludvik je med častne člane romskega društva „Romano Pejtaušago" Kamenci sprejel tudi direktorico Informacijskega urada Sveta Evrope Kristino Plavšak Krajnc.

 

Avtorica fotografije je Adrijana Horvat.

 

Vse novice