Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Center Sever Jug pristopil k ustanovitvi Evromediteranske univerze

10.06.2008

Center Sever Jug, Evropski center za globalno soodvisnost in solidarnost, ki deluje v okviru Sveta Evrope, je včeraj z uradnim podpisom pristopil k ustanovitve Evromediteranske univerze v Portorožu. V okviru mednarodne konference SLOGE "Medkulturni dialog in učenje za globalno uravnoteženi razvoj” – Prispevek k razvojnemu sodelovanju«, 9. in 10. junija v Ljubljani, so predstavniki Centra Sever Jug predstavili Navodila za globalno izobraževanje. Ob tem so v Ljubljani organizirali tudi srečanje koordinatorjev za Teden globalnega izobraževanja. 

Center Sever Jug s sedežem v Lizboni je bil ustanovljen leta 1989 v okviru delnega sporazuma Sveta Evrope. Danes ima 19 članic: Ciper, Črna gora, Finska, Grčija, Irska, Islandija, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, San Marino, Slovenija, Sveti sedež, Španija, Švedska in Švica. Primarni cilj centra je zagotoviti ustrezni okvir za sodelovanje med severom in jugom, da bi okrepili zavedanje o globalni soodvisnosti in promovirali politike solidarnosti v skladu s cilji in načeli Sveta Evrope.

Več: http://www.coe.int/t/dg4/nscentre/

Vse novice