Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Boj proti nasilju v domačem okolju z novimi pravnimi ukrepi

20.02.2007, Strasbourg

Kakšne nove pravne ukrepe lahko uporabijo evropske vlade, da bi preprečile nasilje v domačem okolju? To bo tema seminarja, ki bo potekal 21. in 22. februarja v Haagu (Nizozemska) in ga organizirata Svet Evrope in nizozemsko ministrstvo za pravosodje.
Udeleženci seminarja bodo razpravljali o implementaciji ukrepov, kot so:
- zaščita ter odredbe proti nadlegovanju, kjer je nasilnež izgnan iz doma bivšega ali zdajšnjega partnerja oziroma iz vseh drugih prostorov kjer se žrtev nahaja;
- ustanovitev specializiranih sodišč, s katerimi bi žrtvam olajšali iskanje pravice;
- identifikacija oteževalnih okoliščin pri kaznovanju nasilja v domačem okolju.
Seminar bo odprt za javnost v sredo 21. februarja ob 10.00 (NH Hotel, Prinses Margrietplantsoen 100, 2595 BR The Hague).
V evropskih državah je ena petina oziroma ena četrtina vseh žensk vsaj enkrat v svojem življenju žrtev fizičnega nasilja. Več kot ena desetina žensk je trpela spolno nasilje. Ocene kažejo tudi na to, da je od 12% do 15% vseh žensk po 16. letu starosti bilo v razmerju, kjer so bile podvržene nasilju v domačem okolju.
Zaradi obsega nasilja nad ženskami v vseh evropskih državah je Svet Evrope začel z evropsko kampanjo, ki bo trajala do leta 2008, da bi pritegnil pozornost javnosti do razsežnosti nasilja nad ženskami ter spodbudil države, da sprejmejo novo zakonodajo ter ukrepe, s katerimi bi se tovrstno nasilje prenehalo.
Ta regijski seminar je prvi v seriji petih, ki bodo potekali v letu 2007. Države gostiteljice prihodnjih seminarjev so Hrvaška, Portugalska, Makedonija in Finska.
Za več informacij obiščite spletno stran kampanje: www.coe.int/stopviolence

Vse novice