Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

60 let Sveta Evrope in pravice gluhih

18.05.2009, Ljubljana

Svet Evrope se v svojih aktivnostih zavzema za različne diskriminirane skupine, med katere spadajo tudi gluhi in naglušni. Za spletno televizijo Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije je ob 60. letnici obstoja organizacije nastal poseben prispevek, ki predstavlja delo organizacije Svet Evrope in njene aktivnosti na področju zagovarjanja pravic gluhih in naglušnih.

Avtorica prispevka Ajda Pistotnik prispevek povzema: Svet Evrope je politična regionalna mednarodna organizacija. Nenehno iskanje boljših poti za varstvo človekovih pravic je eden temeljnih ciljev Sveta Evrope. Zato program Sveta Evrope temelji na demokraciji in človekovih pravicah, varnosti državljanov in izobraževanju. Po ocenah Sveta Evrope je v vseh njenih državah članicah okoli en milijon gluhih. Zaradi nezavidljivega položaja gluhih in naglušnih v družbi, se je Svet Evrope odločil, da bi morale države članice upoštevati naslednja priporočila: pravica do dostojnega življenja; nerazlikovanje pri zaposlovanju; dosegljivost izobraževanja; pravica do samostojnega  življenja.

Prispevek, ki je nastal v uredništvu spletne televizije za gluhe in naglušne (ZDGNS), je v celoti na voljo na njihovi spletni strani.

 

Vse novice