Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

50. obletnica Razvojne banke Sveta Evrope

24.10.2006, Strasbourg

V prisotnosti Raphaëla Alomarja, guvernerja banke in Maud de Boer-Buquicchio, namestnice generalnega sekretarja Sveta Evrope, bo na sedežu banke v Parizu odprta posebna razstava.
Banka, ustanovljena leta 1956, je najstarejša mednarodna finančna ustanova v Evropi in edina, ki se izključno ukvarja s socialnimi posli. Je multilateralna razvojna banka, ki deluje pod okriljem Sveta Evrope, vendar ima svoj pravni status in finančno avtonomijo. S posojili sodeluje pri financiranju socialnih projektov, nudi pomoč v primeru naravnih nesreč in tako prispeva k izboljšanju življenjskih razmer in socialni koheziji v depriviligiranih evropskih regijah.

 

 Več o banki na spletni strani: http://www.coebank.org/homeen.htm

 

Vse novice