Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

33. plenarno zasedanje GRECA

30.05.2007, Strasbourg

V Strasbourgu te dni poteka 33. plenarno zasedanje Skupine Sveta Evrope za boj proti korupciji (GRECO). V okviru Tretjega ocenjevalnega kroga je potekalo usposabljanje za obsodbo korupcije (29. maj). V nadaljevanju zasedanja pa bodo pregledali poročila iz Prvega in Drugega ocenjevalnega kroga.
Delavnica za obsodbo korupcije, ki so jo oblikovali ocenjevalci GRECA, je vključevala številne mednarodne strokovnjake s tega področja. Glavne teme so bile nadzor izvajanja mednarodnih protikorupcijskih standardov na področju kazenskega prava ter praktični vidiki izvajanja kazenske zakonodaje pri preiskovanju in preganjanju korupcije na državni ravni.
GRECO bo pregledal in sprejel osnutek priloge k Poročilu prvega ocenjevalnega kroga Portugalske. Prav tako pa bo pregledal tudi Poročila drugega kroga iz Bolgarije, Nemčije, Litve, Malte in Švedske.
Na plenarnem zasedanju bosta potekali tudi okrogli mizi: »Zadnji napredki na področju protikorupcijskih institucij in strategij (vključno z ukrepi za ozaveščanje)« ter »Dejanske in potencialne ovire pri ratifikaciji Civilnopravne konvencije o korupciji«.
Predviden je tudi pogovor z mehiškim »Zveznim inštitutom za dostop do javnih dokumentov«.
Za zapolnitev praznega sedeža v Uradu bodo potekale volitve.
Za več informacij obiščite spletno stran GRECA: www.coe.int/greco  

Vse novice