Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

26. september - Evropski dan jezikov

26.09.2006, Strasbourg

Šestinštirideset držav Sveta Evrope  26. septembra že šesto leto zapored obeležuje Evropski dan jezikov. Namen vsakoletnega dogodka, ki poteka od leta 2001, ki ga je Svet Evrope razglasil za Evropsko leto jezikov, je poudariti pomen vseživljenjskega jezikovnega izobraževanja in jezikovnega izobraževanja v šolah.
» Zmožnost komuniciranja v tujih jezikih in bolje razumevanje tujih kultur ni samo neprecenljiva prednost, ampak tudi potreba posameznikov in sodobne družbe. V luči svetovnih dogodkov je potrebno pomen medkulturnega razumevanja in dialoga še toliko bolj poudariti«, je poudarila Gabriella Battaini-Dragoni, koordinatorica za medkulturni dialog Sveta Evrope.
Na spletni stran Sveta Evrope www.coe.int/EDL je predstavljena bogata raznolikost pobud iz vse Evrope, ki spodbujajo jezikovno izobraževanje in poudarjajo pomen jezikovne in kulturne raznolikosti. 
Nedavno so se praznovanju jezikov Evropi pridružil tudi drugi kontinenti: leta 2005 je Leto jezikov potekalo v Združenih državah Amerike, letos pa v afriških državah.
 

Vse novice