Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Kampanje Sveta Evrope

Natečaj za otroke in mladostnike Zakaj drugačnost bogati?

V sodelovanju z otroško revijo Pil in najstniško revijo Plus je Informacijski urad Sveta Evrope pripravil ustvarjalni natečaj za otroke in mladino na temo diskriminacije in strpnosti do drugačnih pod imenom 'Zakaj drugačnost bogati?'. Naše izkušnje so, da so otroška sporočila izvirna in pristna, hkrati pa pokažejo poti in rešitve, ki jih odrasli pogosto prezremo. Natečaj, v katerem lahko otroci, šole, krožki sodelujejo na različnih umetniških področjih, od slikanja in pisanja do priprave televizijskih spotov in spletnih strani, poteka do maja letos. Med prispelimi deli bo komisija v sestavi Goran Vojnović, Tina Pleško, Kristina Plavšak Krajnc, Julija Sardelić in Jana Zirkelbach  izbrala 10 najboljših. Izbrana dela bodo simbolično nagrajena, nagrajence iz cele Slovenije pa bo v juniju sprejel častni pokrovitelj natečaja, predsednik vlade, gospod Borut Pahor.

 

Razmišljanje o drugačnosti lahko:

  • napišete,
  • narišete,
  • ga posnamete v obliki filma
  • ali skladbe
  • ali pa ustvarite strip.

Za vse, ki se boste lotili risanja, še naslednje navodilo: vaši likovni izdelki naj bodo na šeleshamerju A2 formata, seveda pa lahko izberete poljubno tehniko in risarske materiale.

Izdelek do 20. maja 2009 pošljite na PIL/PLUS, 1536 LJUBLJANA, ali na pil@mkz.si/plus@mkz.si, s pripisom DRUGAČNOST. Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime, priimek, naslov, telefonska številka). Podatke naj podpišejo vaši starši oziroma skrbniki, ki s podpisom dovoljujejo, da podatke in izdelke pošljete in sodelujete v  natečaju.