Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Delni sporazumi nekaterih držav članic

COE

Center Sever - Jug

Center za svetovno solidarnost v Lizboni

Evropski center za svetovno soodvisnost in solidarnost (Center Sever-Jug) je bil ustanovljen leta 1990 v Lizboni (Portugalska) kot delni sporazum Sveta Evrope. Center ima dve nalogi: seznanjati evropsko javnost o medsebojni odvisnosti in solidarnosti Severa in Juga ter razvijati povezave z vladami, lokalnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami, parlamentarci in mediji v državah na drugih koncih sveta z namenom, da se pospešuje razvoj človekovih pravic, pluralistične demokracije in svetovnega izobraževanja.

Vzgaja, obvešča, komunicira

Center skuša z delavnicami, forumi, seminarji, izobraževalnim gradivom, publikacijami in drugimi dejavnostmi, med katerimi sta tudi vsakoletna nagrada Sever–Jug in teden svetovnega izobraževanja, dvigovati zavest o razsežnosti človekovih pravic in vlogi civilne družbe, razvijati mednarodno solidarnost na lokalni ravni, graditi podporo za mednarodno razvojno pomoč, pospeševati svobodo medijev in izboljševati odnose med Severom in Jugom.

Center Sever–Jug izdaja mesečnik Soodvisni (The Interdependent).

Za obisk spletne strani Centra Sever - Jug kliknite tukaj