Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Zasedanje Parlamentarne skupščine Sveta Evrope o posledicah vojne med Gruzijo in Rusijo, o položaju v Gazi in globalni finančni krizi

26.01.2009, Strasbourg

Na zimskem delu zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE), ki bo potekal med 26. in 30. januarjem v Strasbourgu, bo osrednja tema razprav izvrševanje oktobra lani sprejete Resolucije 1633, posledice vojne med Gruzijo in Rusijo ter humanitarne posledice konflikta.

Urad PACE je predlagal, da bi med aktualnimi vprašanji nujno razpravljali o položaju v Gazi in posledicah globalne krize.

Poslanci bodo razpravljali tudi o armenskem izvrševanju Resolucij 1609 in 1620, ki ju je PACE sprejel aprila lani. Odločali se bodo o predlogu nadzornega odbora za začasno razveljavitev volilnih pravic armenske delegacije. Odboru za nadzor se namreč zdi nesprejemljivo, da so osebe lahko obsojene in zaprte zaradi političnih vzrokov. Zato od skupščine zahteva, da je delegaciji volilna pravica odvzeta, dokler oblasti jasno ne izrazijo svoje volje, da se ta problem razreši.

Predsednik vlade Sveta Evrope José Luis Rodríguez Zapatero bo skupščino nagovoril v torek, 27. januarja. Prav tako pa bo poslance v sredo med razpravo o sodelovanju z Mednarodnim kazenskim sodiščem nagovoril španski zunanji minister Miguel Angel Moratinos, trenutni predsednik Odbora ministrov.

Terry Davis, generalni sekretar Sveta Evrope bo v ponedeljek poročal o položaju in dejavnostih organizacije.

Na programu so tudi razprave o odnosih do spominskih obeležij različnih zgodovinskih razlag, o preiskavi zločinov, ki naj bi jih zagrešili predstavniki režima nekdanjega ukrajinskega predsednika Leonida Kučme, dostopu do pravic za invalide in ureditvi storitev avdiovizualnih medijev.

Več

Prenosi v živo ter video posnetki

Oddelek za komuniciranje Parlamentarne skupščine
Tel: +33 3 88 41 31 93
Fax : +33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice