Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Zaključna konferenca Sveta Evrope o kampanji proti nasilju nad ženskami, vključno z nasiljem v družini

09.06.2008

V Svetu Evrope bo 10. in 11. junija potekala zaključna konferenca o kampanji SE proti nasilju nad ženskami, vključno z nasiljem v družini.
Cilj konference je oceniti rezultate kampanje in ukrepe, ki so jih v boju proti nasilju nad ženskami sprejele države članice in Svet Evrope. Udeleženci konference bodo razpravljali tudi o prihodnjih ukrepih, vključno s potrebo po novi konvenciji Sveta Evrope za preprečevanje in boj proti nasilju nad ženskami.
Dvoletna, prva vseevropska kampanja, v kateri so sodelovale vlade, člani Parlamentarne skupščine ter lokalne in regionalne oblasti, je boj proti nasilju, ki temelji na spolu, postavila med politične prioritete s ciljem, da bi se povečala ozaveščenost javnosti in da bi države sprejele ukrepe za zaščito žrtev in kaznovanje storilcev. Na konferenci bodo sodelovali predstavniki 47. držav članic, med njimi ministri, člani Parlamentarne skupščine in Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti, predstavniki mednarodnih nevladnih organizacij in NVO.
Konferenco bo odprl generalni sekretar Terry Davis.

Program konference:

Več

Vse novice