Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: V Strasbourgu poteka slovesnost ob 60. obletnici Evropske Konvencije o človekovih pravicah

19.10.2010, Strasbourg

Svet Evrope s posebno slovesnostjo obeležuje 60. obletnico Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki je bila državam članicam na voljo za podpis v Rimu 4. novembra 1950. Danes konvencija podpira človekove pravice 800 milijonov Evropejk in Evropejcev v 47 državah.

Glavni govorec na slovesnosti je Ban Ki-moon, generalni sekretar Združenih narodov. S kratkimi izjavami se mu bodo pridružili tudi generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland, Gjorgje Ivanov, predsednik "Nekdanje jugoslovanske republike Makedonije" v imenu predsedujočega Odboru ministrov, in  Jean-Paul Costa, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice. Prikazan bo kratki film o Konvenciji, nastopila pa bo glasbenica Barbara Hendricks.

Slovesnosti bo sledila razprava o prihodnosti človekovih pravic v Evropi, ki jo bo vodil Jean-Paul Costa. Na njej bodo sodelovali tudi predsedniki organov Sveta Evrope, ki spremljajo dejavnosti proti trgovini z ljudmi, rasizmu in nestrpnosti, mučenju in slabem ravnanju, dejavnosti na področju socialnih pravic, zaščite narodnostnih manjšin in manjšinskih jezikov.

Generalni sekretar Thorbjørn Jagland se je srečal z generalnim sekretarjem Ban Ki-moonom pred slovesnostjo.

Prenos slovesnosti v živo  

Povezava na program
Povezava na spletno stran, posvečeno 60. obletnici Evropske konvencije o človekovih pravicah

Vse novice