Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

V vsej Evropi, razen v Belorusiji – smrtna kazen ni samo nemoralna, temveč tudi nezakonita

05.02.2007, Pariz

Terry Davis, Generalni sekretar Sveta Evrope, je na zaključni slovesnosti III. svetovnega kongresa proti smrtni kazni predstavil prioritete Sveta Evrope, katerih cilj je skupno zavzemanje za zakonsko prepoved smrtne kazni v Evropi, v skladu z Evropsko konvencijo o človekovih pravicah.
Ponovil je svojo popolno podporo italijanski pobudi, da naj Združeni narodi ponovno razpravljajo o ukinitvi smrtne kazni in dodal, da si bo »Svet Evrope z vladami, ki zagovarjajo ukinitev smrtne kazni, v drugih predelih sveta prizadeval za splošni moratorij in končno splošno prepoved smrtne kazni v svetu.

Govor Terrya Davisa (v angleščini):

http://www.coe.int/T/DC/Press/news/20070203_disc_sg_en.asp

 

 

 

Vse novice